Därför bör förskolorna skippa sockret

2017-11-28

Övervikt och fetma är ett ökande problem. Ett sätt att bromsa utvecklingen är att jobba förebyggande genom att ge barn bra vanor i vardagen, menar Anna-Karin Quetel på Livsmedelsverket i Uppsala.

- Vi ger rådet att inte servera saft, läsk, godis och bakverk. Skolor och förskolor har en jätteviktig roll i arbetet för bra matvanor och en hållbar samhällsutveckling. Där behöver vi hjälpas åt, se till att det blir lätt att välja hälsosamma och hållbara val, säger Anna-Karin Quetel som är nutritionist på Livsmedelsverket.

I fjol förtydligade Livsmedelsverket sina råd om socker i skolan, men få kommuner tycks ha en uttalad policy. Det är i stället upp till förskolorna själva - vissa serverar sötsaker ibland medan andra är väldigt restriktiva.
(SVT Nyheter)

Kontakt

201512251451053172LpnMqsb9